Beskrivelse
Hvalpefoder på lam til drægtige tæver og hvalpe – 15 kg.
Proteinkilde: Lam Protein: 27% Fedt: 16% Aske: 7,5% Fibre: 2,5% Glucosamin, Chrodroitin, MSM, Omega 3 & 6
Et godt hvalpefoder, eller vækstfoder som det egentlig burde hedde, er utroligt vigtigt for en hunds liv som voksen. Det er vigtig at den som hvalp får optimale betingelser for en god, sund opvækst og udvikling med de korrekte vitaminer og nærringsstoffer afmålt i de korrekte forhold.
Udviklingen af hvalpen starter allerede i tæven, og det er derfor af stor betydning, at den drægtige tæve også får det rette hvalpefoder.
Selv bruger jeg hvalpefoder på tæven fra ca. 3 uge i drægtigheden og til hun er færdig med at amme hvalpene plus et par uger efter for at hjælpe hende med restitutionen. Hvalpene får hvalpefoder første gang når de er ca. 3 uger og frem til hvalpen eller unghunden er færdig med at vokse.
Glucosamin og Chondroitin er et tilskud til opbygning og vedligeholdelse af led og brusk – en vigtig ting for især aktive hunde.
Protein: 27%
Olie/fedt: 16%
Fibre: 3,0%
Aske: 9,0%
Vand: 8,5%
A-vitamin: 15.000 IU/kg.
D3-vitamin: 2.250 IU/kg.
Vitamin E: 100 IU/kg.
Calcium: 2,28%
Fosfor: 1,46%
Zink: 130mg./kg.
Glycosamin: 185 mg./kg.
Methysulfonylmethan (MSM): 185 mg./kg.
Chrodroitin Sulfat: 130 mg./kg.
Omega 3: 1,04%
Omega 6: 1,88%
Energi: 15,72 MJ/kg.
Lammekød 33% (17% lammekød og 16% lam, kød- og benmel), hvide ris, majs, fiskemel, Havre, kyllingefedt, roetrævler, hele æg, lammeolie, hørfrø, mineraler, vitaminer, Glucosamin, Methylsulfonylmethan (MSM), Chondroitinsulfat og Urter.
Sporstoffer: ferrosulfat monohydrat 167mg/kg., Zinc Sulphate Monohydrate 139 mg/kg. Manganous Sulphate Monohydrate 109 mg/kg, Cupric Sulphate Pentahydrate 60 mg//kg, Calcium Iodate Anhydrous 1.64 mg/kg, Sodium Selenite 0.67 mg/kg.
HVALPEFODER MED GLUCOSAMIN TIL DEN AKTIVE HVALP
Har du en hvalp der skal præstere til prøver, jagt, agility m.m. altså en meget aktiv hvalp, så skal den lige fra start have et hvalpefoder der understøtter den større forbrænding de får gennem det meget aktive live de har.
Hvalpen udvikler sig næsten lige så meget det første år som et menneske gør på 14 år. Den har brug for at få et hvalpefoder med de rigtige ingredienser fordi udviklingen sker meget hurtigt.
Hvilket hvalpefoder skal jeg vælge og hvornår skal jeg skifte foder?
Valget af hvalpefoder afhænger af 2 ting, normalvægten for racen og hvalpens aktivitetsniveau.
For at gøre det lidt nemmere har vi inddelt hunde i 3 generelle kategorier: Små hunde, mellemstore hunde og store hunde.
En hvalp med et meget aktivt liv skal gennem sit foder sikres at den bliver tilført mere energi og fedt, idet deres forbrænding er større end hos almindelig aktive hunde. Vi anbefaler derfor et Hvalpefoder med Glucosamin.
Når der i teksten står ”bør veje”, er det hundens normale vægt for racen, ikke hvis den er for tynd eller for tyk.
Små hunde, dem der som voksen bør veje 5-10 kg.
De har brug for Hvalpefoder med Glucosamin til den er ca. 9-10 måneder. Fra den bliver voksen og frem til den bliver 7-8 år, skal den have et foder til aktive hunde. Herefter anbefales det at give den Senior foder med Glucosamin, som indeholder lidt mindre kalorier og fedt, resten af dens liv.
Mellemstore hunde, dem der som voksen bør veje 10-30 kg.
De vil typisk være hvalpe til de er ca. 1 år gamle. De skal indtil 7-8 års alderen have et et foder til aktive hunde. Dette for at tilføre dem mere energi og fedt, idet deres forbrænding er større end hos almindeligt aktive hunde. Mellemstore hunde bliver Senior hunde omkring 7-8 års alderen. Her anbefales Seniorfoder med Glucosamin til aktive hunde.
Store hunde, dem der som voksen bør veje over 30 kg.
De kan være hvalpe op til de er 2 år. Disse store og tunge hunde anbefaler vi at bruge hvalpefoder med Glucosamin. Deres led er mere belastet pga. den store vægt. For at hjælpe de store og tunge hundes bevægelsesapparat, anbefaler vi her et voksenfoder på Glucosamin. Når de i 6-7 års alderen bliver Senior hunde, anbefaler vi at bruge et Senior foder med Glucosamin.
Får din hund vokseværk i knoglerne, anbefaler vi et foder med mindre indhold af proteiner, typisk et voksenfoder, men i svære tilfælde et Seniorfoder. Begge typer gerne med Glucosamin. Læs mere om Glucosamin til hunde.
Ovenstående er vejledende, der kan indenfor nogle racer kræves special foder, men her henviser vi til dyrlægen.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.