fbpx

HVOR LÆNGE SKAL EN HVALP HAVE HVALPEFODER?

Fodring af hvalpe med hvalpefoder

Hvor længe skal en hvalp have hvalpefoder og hvilken type??

En hvalp udvikler sig gennemsnitlig lige så meget det første år som et menneske gør på 14 år. Det er derfor meget vigtigt at hvalpen får de rigtige ingredienser i sit hvalpefoder til at stå imod den kraftige udvikling til den er færdigudviklet.

Hvornår er hvalpen ikke længere hvalp?

Det er umuligt med sikkerhed at sige så og så mange måneder for den hund og så og så mange måneder for den hund. Valg af hundefoder kan være svært, hvis man er i tvivl. Hvornår er ens hund er hvalp eller voksen og hvornår den bliver Senior hund?

Med udgangspunkt i disse spørgsmål, har inddelt hunde i 3 generelle kategorier. Små hunde, mellem store hunde og store hunde. Når der i teksten står ”bør veje”, er det hundens normale vægt for racen, ikke hvis den er for tynd eller for tyk.

Små hunde, dem der som voksen bør veje 5-10 kg. De har brug for hvalpefoder til den er ca. 9-10 måneder. Fra den bliver voksen og frem til den bliver 7-8 år, skal den have et almindeligt voksenfoder.

Er den meget aktiv, så er et foder til aktive hunde det bedste. Herefter anbefales det at give den Senior foder med Glucosamin, som indeholder lidt mindre kalorier og fedt resten af dens liv.

Mellem store hunde er dem der som voksen bør veje 10-30 kg. De vil typisk være hvalpe til de er ca. 1 år gamle. De skal indtil 7-8 års alderen have et almindelig voksenfoder. Er det til aktive hunde, anbefales det at bruge et foder til aktive hunde.

Dette for at tilføre dem mere energi og fedt, idet deres forbrænding er større end hos almindelig aktive hunde. Mellem store hunde bliver Senior hunde omkring 7-8 års alderen.

Her anbefales Seniorfoder med Glucosamin for at hjælpe hundens bevægeapparat holdes så smidigt som muligt.

Store hunde er dem der bør veje over 30 kg. De kan være hvalpe op til de er 2 år. Disse store og tunge hunde anbefaler vi at bruge hvalpefoder med Glucosamin. Deres led er mere belastet pga. den store vægt.

For at hjælpe de store og tunge hundes bevægelsesapparat, anbefaler vi her et voksenfoder på Glucosamin. Det samme når de i 6-7 års alderen bliver Senior hunde, at bruge et Senior foder med Glucosamin.

Har du en hund der får vokseværk i knoglerne, anbefales det at bruge et foder med mindre indhold af proteiner, typisk et voksenfoder, men i svære tilfælde et Seniorfoder, begge typer gerne med Glucosamin. Læs mere om Glucosamin til hunde

Overgang fra hvalpefoder til voksenfoder

Det er altid en god ide at blande hvalpefodret med voksen foder over nogle dage, så mavens vænnes til det nye foder.

Ovenstående er vejledende, der kan indenfor nogle racer kræves special foder, men her henviser vi til dyrlægen.