fbpx

GLUCOSAMIN TIL HUNDE

Hvad er Glucosamin til hunde?

Glucosamin er et et sukkerstof, som findes naturligt i hundens bindevæv, bl.a. brusk. Knogled og brusk belastes meget under aktivitet og nedbrydes faktisk ved hård fysisk aktivitet. Man kan med Glucosamin tilskud forebygge skader i led og brusk og sikrer at hunden har det godt efter fysiske aktiviteter.

Glucosaminen er med til at holde elasticitet i leddene og forebygger stive led og ømhed efter aktiviteter.

Man kan populært sige at Glucosamin er naturens egen gigtmedicin, fordi stoffet kan medvirke til at afhjælpe smerte og stivhed i kroppen relateret til alderen, ved at gøre leddene smidige. Derfor anbefales det også til Senior hunde, som trods sin alder stadig kan opretholde et aktivt liv og nyde sine ture.

Glucosamin til hvalpe er også et godt valg, især hvalpe efter store hunde, som skal vokse rigtigt meget på kort tid. Her er der ekstra brug for Glucosamin. Hvalpe skal vokse og udvikle sig meget hurtigt, hvilket stiller krav til knoglekvaliteten og leddene.

Hvorfor Glucosamin til hunde?

Giver du din hund en daglig dosis af Glucosamin, giver du hundens krop et overskud af Glucosamin, som den kan bruge til at  beskytte sine led og brusk. Glucosamin danner synovialvæske, som smører og beskytter leddene i hundens bevægelsesapparatet, når hunden er aktiv, uanset om den er lidt eller meget aktiv.

Ofte bruger man hundefoder med Glucosamin til ældre hunde med led- eller slidgigt, altså når skaderne er sket. Men hvorfor ikke hjælpe hunden med et Glucosamin tilskud gennem hele livet, så man undgår eller i hvert fald udsætter tidspunktet hvor hunden får gigt?

Udviklingen af gigt kommer langsomt med alderen og er derfor meget svær at opdage i starten. Hunde skjuler sine problemer lang mere end vi gør, deres smertetærskel ligger langt over vores. Derfor er gigten ofte fremskeden når symptomerne viser sig og det kan være svært at hjælpe hunden.

Der udvindes Glucosamin enten fra den grønlæbede musling eller fra skaldyr. Glucosaminen fra skaldyr er over 10 gange stærkere end fra muslingen. Det er Glucosamin fra skaldyr der anvendes i vores AKTIV hundefoder

Giv din hund et godt liv – brug hundefoder med Glucosamin fra start.